Mainos
Mainos

Delfiiniperhe peuhasi Itämerellä

Emon uskotaan synnyttäneen poikasen Itämerellä. Delfiinit ovat Itämeren alueella melko harvinaisia, sillä edellisen kerran niitä nähtiin vuona 2001.

Saksalaisen poliisilaivan miehistö ei ollut uskoa silmiään, kun se huomasi kahden delfiinin uiskentelevan meressä aluksen vieressä. Kaksi yksilöä ui ja leikki aluksen tyrskyissä useita tunteja.

Delfiinit nähtiin Saksan pohjoisrannikolla, lähellä Hiddenseen saarta. Edellisen kerran delfiinejä nähtiin Itämerellä vuonna 2001.

Kapteeni Mathias Krueger kertoo delfiinien olleen todella leikkisiä ja luottavaisia. Vanhempi yksilö jopa imetti poikastaan laivan vieressä. Yleensä delfiinit ovat hyvin varovaisia veneen läsnäollessa.

Emon uskotaan myös synnyttäneen Itämeren alueella.

Saksan meritieteellisen museon tutkimusten mukaan delfiinit ovat laajentaneet elinympäristöään, ja niitä voi nähdä yhä säännöllisemmin myös Itämerellä. Yleensä ne viihtyvät Välimeren lämpimissä vesissä.

(MTV3-AP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme