Mainos
Mainos

Delhin ympäristökokous takkuilee

Neuvottelut ympäristökokouksessa Delhissä ovat jumiutuneet teollisuusmaiden vaatimukseen kehitysmaiden kasvihuonekaasujen vähentämisestä.

Ympäristöministerit ja asiantuntijat yrittivät koko viime yön turhaan päästä yhteisymmärrykseen YK:n ilmastokokouksen päätöslauselmaesityksestä Delhissä. Asiasta kertoivat kokouslähteet. Neuvotteluja on määrä jatkaa aamupäivällä. Ministerien on määrä hyväksyä ilmastonmuutoksen torjuntaa linjaavan päätöslauselma, ns. Delhin julistus, myöhemmin tänään.

Kokouslähteiden mukaan neuvottelut ovat jumittuneet teollisuusmaiden vaatimukseen, jonka mukaan myös kehitysmaiden olisi aloitettava neuvottelut kasvihuonekaasujen vähentämisestä vuoden 2012 jälkeen. Kioton sopimuksen mukaan teollisuus- ja kehittyvien maiden on seurattava vuosina 2008-2012 erityistä ohjelmaa, jolla pyritään vähentämään kasvihuonekaasujen määrää. Kehitysmaille tällaisia vaatimuksia ei ole asetettu.

Suomea kokouksessa edustaa ympäristöministeri Jouni Backman.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme