Mainos
Mainos

Delta-myrsky ohittaa Kanariansaaret

Ilmatieteen laitoksen mukaan suositut matkakohteet säästynevät voimakkaimmilta tuulilta.

Trooppinen myrsky Delta heikkenee edetessään kohti Marokkoa. Ennusteiden mukaan myrsky kulkee Kanariansaarten ja Madeiran välistä eivätkä voimakkaimmat tuulet ravistele suosittuja matkailukohteita.

Myrskyn keskus näyttää etenevän Kanariansaarten pohjoispuolelta itään ja saapuvan Marokkoon illalla tai ensi yönä. Tuulennopeus on ollut ylimmillään runsaat kaksikymmentä metriä sekunnissa. Hirmumyrskyn raja on kolmekymmentäkaksi metriä sekunnissa.

Ilmatieteen laitoksen mukaan rankkasateet voivat aiheuttaa maanvyörymiä Fuerteventuralla ja Lanzarotella. Saarilla ei ole luonnonvaraista puustoa tai muuta kasvillisuutta, joka pitäisi maamassat paikoillaan.

Espanjan sisäministeriö kehotti ihmisiä välttämään turhaa autolla ajamista ja pysymään poissa saarten rannoilta. Lisäksi paikallisia kouluja tyhjennettiin, ja oppilaita lähetettiin kotiin odottamaan sään tyyntymistä.

Delta on 25. nimetty myrsky tällä ennätysvilkkaalla hurrikaanikaudella, joka päättyy kuluvalla viikolla.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme