Mainos
Mainos

Demokraatit estivät Boltonin valinnan

Muun muassa ankarasti YK:ta arvostellutta John Boltonia ei olla toistaiseksi nimittämässä Yhdysvaltain YK:n suurlähettilääksi. Tosin presidentti George W. Bush voi vielä nimittää Boltonin virkaan, kun maan kongressi ei ole koolla.

Demokraattiedustajat estivät viime yönä kiistellyn John Boltonin nimittämisen Yhdysvaltain YK:n suurlähettilääksi. Senaatti äänesti Boltonin nimityskeskustelun lopettamisesta, eivätkä republikaanit saaneet riittävästi ääniä nimityksen etenemiselle.

Presidentti George W. Bush voi vielä pitää päänsä ja nimittää Boltonin suurlähettilään virkaan, kun maan kongressi ei ole koolla. Kongressi pitää tauon kansallispäivänä 4. heinäkuuta sekä on koko elokuun lomalla.

Boltonia on arvosteltu karkeasta käytöksestä, ja siitä, että hän on takavuosina arvostellut ankarasti YK:ta. Bolton toimi Bushin edellisessä hallituksessa apulaisulkoministerinä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme