Mainos
Mainos

Demokraatit vaativat Trumpia luovuttamaan hotelliomistuksensa

Demokraatit vaativat Donald Trumpin luovuttavan Washington D.C.:ssa sijaitsevan hotellinsa hallinnan toisaalle. Perusteena on eturistiriitasäännöstö, sillä Trump International Hotel sijaitsee Yhdysvaltain keskushallinnolta vuokratussa kiinteistössä.

Donald Trumpin kiistanalainen hotelli sijaitsee Washington D.C.:n yhdessä maamerkeistä, The Old Post Office -rakennuksessa. Kiinteistöä hallinoivan viraston mukaan vuokrasopimus aiheuttaisi eturistiriidan Donald Trumpille tämän astuessa Yhdysvaltain presidentin virkaan 20. tammikuuta 2017.

Päätelmän mukaan pelkkä hallinnollisen vallan luovuttaminen hotellissa ei riitä, vaan Trumpin on luovuttava myös hotellin omistuksesta.

Syyskuussa auenneesta hotellista on tullut maamerkki myös Trump-vastaisille mielenosoituksille. Se sijaitsee vain muutaman korttelin päässä Valkoisesta talosta.

Trump oli luvannut tiedottaa toimenpiteistään tällä viikolla, mutta on siirtänyt ilmoitustaan tammikuulle.

Laki ei kiellä Yhdysvaltain presidentiltä yksityisiä omistuksia yrityksissä, mutta eturistiriitoja valvotaan tarkasti kongressissa.

Aiemmat Yhdysvaltain presidentit ovat toimineet vastaavissa tilanteissa siten, että he ovat luovuttaneet omistuksensa presidenttikauden ajaksi riippumattomille neuvonantajille, joille myös kaikki päätäntävalta on siirretty. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme