Mainos
Mainos

Der Spiegel: EU:n komissio lykkää itälaajentumista

Saksalaisen Der Spiegel-aikakauslehden mukaan EU:n komissio on päättänyt lykätä laajentumista itään, koska yksikään unioniin pyrkivistä itäisen Euroopan maista ei ole vielä valmis jäsenyyteen.

Komission jäsenet tekivät asiaa koskevan päätöksen suljettujen ovien takana pidetyssä kokouksessa 27. kesäkuuta, kirjoittaa lehti maanantain numerossaan.

Komission on määrä julkaista heinäkuun puolivälissä selonteko, jossa kerrotaan jokaisen jäsenyyttä haluavan maan puutteista. Puutteet koskevat lähinnä taloudellisia ja hallinnollisia rakenteita, raha- ja pankkisektoreita sekä sisämarkkinoita koskeviin sääntöihin sitoutumista.

Lehtitietojen mukaan kymmenestä mukaan mielivästä maasta vain puolet - Puola, Unkari, Tsekki, Slovakia ja Viro - otettaisiin mukaan jäsenyysneuvotteluihin. Mm. Liettua ja Latvia ovat vielä niin kaukana unionin kriteereistä, ettei neuvottelujen aloittamista harkita.
(STT-AFP)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme