Der Spiegel: Lubitzia hoitaneiden lääkäreiden toimistot koluttiin läpi

Saksassa syyttäjät ovat määränneet poliisit tutkimaan viiden lääkärin toimistot liittyen Germanwingsin turmaan. Kyseessä ovat lääkärit, jotka hoitivat Germanwingsin turman aiheuttaneen lentäjän masennusta, kertoo saksalainen Der Spiegel -lehti. 

Der Spiegelin mukaan lääkäreiden toimistoilta takavarikoitiin muun muassa perämies Andreas Lubitzin potilastietoja. Lehti aikoo julkaista löydöksistä laajemman artikkelin huomenna. 

Lehden mukaan usea lääkäri on ottanut yhteyttä viranomaisiin sen jälkeen, kun lentokoneen vuorta päin lentäneen perämiehen nimi tuli julkisuuteen. Der Spiegelin mukaan Lubitz on tavannut neorologiaan ja psykiatriaan erikoistuneita lääkäreitä.

Uutistoimisto Reuters yritti tavoitella syyttäjää Dusseldorfissa asiaan liittyen, mutta toistaiseksi tuloksetta. 

Aikaisemmin tänään kerrottiin, että Germanwingsin turmapaikalta löytynyt toinen musta laatikko vahvistaa epäilykset siitä, että perämies Andreas Lubitz lensi tahallaan päin vuorta Ranskan Alpeilla 24. maaliskuuta. 

Turmassa kuoli yhteensä 150 ihmistä.

Kommentoi

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot