Mainos
Mainos

Diana-tutkinta alkoi Britanniassa

Britanniassa käynnistyi tänään prinsessa Dianan ja hänen miesystävänsä kuolemaan liittyvä tutkinta.

Prinsessa Dianan kuoleman tutkinta alkoi tänään Lontoossa. Kuolinsyytutkija Michael Burgess avaa myös erillisen, Dodi al Fayedin kuolemaa käsittelevän tutkinnan Surreyssä.

Prinsessa Diana ja hänen kumppaninsa kuolivat auto-onnettomuudessa Pariisissa elokuussa 1997, kun heidän autonsa iskeytyi alikulkutunneliin.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun onnettomuudesta järjestetään virallinen tutkinta Britanniassa. Ranskalainen tuomioistuin totesi vuonna 1999, että onnettomuuden syy oli autonkuljettaja Henri Paulin rattijuopumus ja liian kova vauhti.

Kuolinsyyntutkijan odotettiin tänään hahmottelevan alustavasti tutkinnan luonnetta. Varsinainen käsittely alkanee vasta noin puolen vuoden kuluttua, koska Burgessin on ensin käytävä läpi noin 6000 sivua todistusaineistoa, hänen edustajansa kertoi.

Dianan kuolemasta on liikkunut runsaasti salaliittoteorioita. Prinsessan entinen hovimestari Paul Burrell on sanonut Dianan kertoneen kirjeessä 10 kuukautta ennen kuolemaansa, että joku yrittää tappaa hänet. Dodi al Fayedin isän Mohammad al Fayedin mukaan Dianan ja Dodin kuolema oli Britannian salaisen palvelun aiheuttama.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

(Kymmenen uutiset 6.1.2004)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme