Mainos
Mainos

Die Welt: Kreikka kiistää vakuussovun

Saksalaisen Die Welt -lehden mukaan Kreikka kiistää, että Suomen ja Kreikan välillä olisi vielä sitovaa vakuussopimusta.

Lehti on haastatellut Kreikan valtiovarainministeriön tiedottajaa, jonka mukaan sopimusta ei edes voi vielä olla. Näin siksi, että EU-maiden valtiovarainministerit sopivat lainatakausratkaisun periaatteista vasta ensi viikolla.

Tiedottaja Elias Vergitis arvioi lehdelle, että suomalaiset ovat julkista keskustelua rauhoitellakseen halunneet antaa kuvan, että vakuuksista olisi jo valmis sopimus.

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen (sd.) kertoi Kreikan kanssa saavutetusta neuvottelutuloksesta toissa päivänä. Jo silloin sanottiin, että sopimus vaatii vielä muiden euromaiden hyväksynnän. Suomi on tehnyt selväksi, ettei aio osallistua takauksiin, jos ei saa lainalleen vakuutta.

Helsingin Sanomien mukaan muista euromaista ainakin Itävalta aikoo myös vaatia Kreikalta lainavakuuksia, jos Suomen vaatimukset hyväksytään.

Viron valtiovarainministeri Jürgen Ligi taas arvostelee Suomen ja Kreikan sopimusta. Hänen mukaansa se poikkeaa euroryhmän linjasta.

Euromaiden edustajat keskustelevat Suomen ja Kreikan vakuussovusta Brysselissä tänään ja huomenna.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme