Mainos
Mainos

Die Welt: Kuningatar Elisabet II kutsui Trumpin vierailulle Britanniaan

Saksalainen Die Welt -lehti kertoo, että kuningatar Elisabet II on kutsunut Yhdysvaltain tuoreen presidentin Donald Trumpin vierailulle Britanniaan. Trump on myös ottanut kutsun vastaan.

Die Welt toteaa, että kuningattaren vierailukutsu on ulkomaiselle valtionpäämiehelle korkein mahdollinen kunnianosoitus. Lehti korostaa kutsun merkitystä myös sen puolesta, että yleensä uusi valtionpäämies joutuu odottamaan kuningattaren kutsua pidempään.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Iltasanomat. 

Donald Trump tapasi Britannian pääministerin Theresa Mayn eilen Valkoisessa talossa. Trump ja May pitivät tapaamisen jälkeen yhteisen lehdistötilaisuuden. May korosti tilaisuudessa, että kuningatar Elisabet II:n vierailukutsu Trumpille oli osoitus Yhdysvaltain ja Britannian erityissuhteesta.

"Brexit oli loistava asia Britannialle"

Trump otti Mayn vierailun yhteydessä kantaa muun muassa Britannian lähtöön EU:sta. Hänen mukaansa brexit on loistava asia Britannialle. Molemmat johtajat vakuuttelivat maiden erityissuhteen olevan nyt vahvempi kuin koskaan.

May oli ensimmäinen ulkomainen johtaja, joka vieraili Trumpin luona Valkoisessa talossa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme