Mainos
Mainos

Diplomaatit: Milosevic valmis poliittiseen ratkaisuun

Jugoslavian presidentti Slobodan Milosevic on valmis sopimaan Kosovon kriisin poliittisesta ratkaisusta, arvioidaan Jugoslavian pääkaupungin diplomaattilähteistä.

-Uskon, että olemme lähestymässä sopimusta, sanoi nimettömänä pysytellyt diplomaatti. Hän viittasi erityisesti presidentti Martti Ahtisaaren huomiseksi suunniteltuun vierailuun Belgradiin.
Diplomaatti ei uskonut, että Milosevicin asettaminen syytteeseen Haagin kansainvälisessä sotarikostuomioistuimessa estäisi ratkaisuun pääsemisen. Diplomaatti arvioi, että YK:n turvallisuusneuvostossa laaditaan G8-ryhmän maiden vaatimuksille rakentuva päätöslauselma.

Milosevicin ei tarvitse allekirjoittaa turvallisuusneuvoston päätöslauselmaa, mutta hänen ja Jugoslavian on noudatettava sitä, diplomaatti sanoi.
Milosevic on diplomaatin mukaan taipumassa kompromissiin Naton pommitusten aiheuttamien laajojen tuhojen vuoksi, mutta myös siksi että Jugoslavian väestö on uupunut.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme