Mainos
Mainos

Diplomaatit: Turvallisuusneuvosto koolle tänään

YK: turvallisuusneuvosto kokoontunee tänään keskustelemaan Yhdysvaltain ja Britannian ajamasta tuoreesta Irak-päätöslauselmaehdotuksesta.

YK:n turvallisuusneuvosto on kutsuttu koolle täksi päiväksi, kertovat diplomaattilähteet. Yhdysvaltojen ja Britannian odotetaan esittelevän kokoontumisessa lopullisen ehdotuksen Irak-päätöslauselmaksi.

Lähteiden mukaan Yhdysvallat ja Britannia saattavat esitellä myös kirjeenvaihtoa, jota on käyty Irakin väliaikaishallinnon ja yhdysvaltalaisten komentajien kesken. Kirjeenvaihto todennäköisesti käsittelee Yhdysvaltojen joukkojen roolia Irakissa kesäkuun lopussa tapahtuvan vallanvaihdon jälkeen. Joukot ovat olleet keskeinen aihe neuvoston keskusteluissa tähän saakka.

Uutistoimisto Reutersin mukaan kokoontumiseen ei ole suunniteltu äänestystä päätöslauselmasta, mutta Yhdysvallat ja Britannia ovat toivoneet sitä tälle viikolle

(MTV3-STT-Reuters-AFP).

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme