Mainos
Mainos

Diplomaattilähde: Venäjän vastaiset talouspakotteet saavat jatkoa

Venäjän vastaisia talouspakotteita aiotaan jatkaa puolella vuodella, sanoo diplomaattilähde Brysselissä. Ensimmäiset talouspakotteet erääntyvät heinäkuussa.  

Diplomaattilähde pitää selvänä, että EU-maiden johtajat päättävät jatkoajasta huippukokouksessaan kuun lopulla.  

Toinen EU-diplomaatti kertoo STT:lle, että tavoitteena on päästä asiasta sopuun virkamiestasolla jo ennen huippukokousta.

EU-johtajat ovat jo alustavasti linjanneet, että pakotteet jatkuvat ainakin vuoden loppuun. Maaliskuun huippukokouksessa päätettiin, että pakotteet ovat voimassa, kunnes Minskin sopimus on täysin toteutunut. Sopimuksen aikaraja on vuoden lopussa.

Kevään linjaus oli kompromissi, sillä kaikki EU-maat eivät olleet vielä valmiita tekemään selvää päätöstä pakotteiden jatkosta. Muun muassa Kreikka, Unkari ja Itävalta ovat suhtautuneet nihkeästi jatkoaikaan.

Talouspakotteet kohdistuvat Venäjän rahoitus- ja energiasektorille sekä puolustustarvikkeisiin. Talouspakotteiden lisäksi EU on asettanut sanktioita, joilla rajoitetaan tiettyjen henkilöiden matkustamista ja jäädytetään heidän varojaan.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot