Mainos
Mainos

Discovery-sukkula matkaan onnistuneesti

Avaruussukkula Discovery yritti matkaan jo aiemmin, mutta vika polttoainemittarissa esti lähdön.

Yhdysvalloissa Discovery-sukkula on laukaistu onnistuneesti avaruuteen. Discovery laukaistiin Kennedyn avaruuskeskuksesta Floridasta illalla hieman ennen kello kuutta Suomen aikaa.

Discoveryn lähtöä oli jouduttu aiemmin lykkäämään polttoainesensorin vian takia. Insinöörit eivät ole onnistuneet tarkasti paikallistamaan vikaa.

Avaruuslennon on suunniteltu kestävän yhteensä 12 päivää ja aluksen on määrä palata maahan 7. elokuuta. Discoveryn on tarkoitus toimittaa välineitä ja muuta materiaalia Kansainväliselle avaruusasemalle ISS:lle.

Lennolla on mukana seitsenhenkinen miehistö, jonka komentajana on veteraaniastronautti Eileen Collins. Lennolla on mukana myös Japanin avaruusohjelman astronautti, insinööri Soichi Noguchi. He tekevät matkan aikana avaruuskävelyjä ja testaavat sukkulaan tehtyjä uudistuksia.

Discovery on ensimmäinen sukkula, joka lensi avaruuteen Challengerin onnettomuuden jälkeen. Se on myös ensimmäinen sukkula, joka lentää Columbia-sukkulan tuhouduttua helmikuussa 2003. Columbia oli tuolloin paluulennolla tulossa Maan ilmakehään. Columbiassa olleet seitsemän astronauttia kuoliva.

(MTV3-STT-AFP)

(Kymmenen uutiset 26.07.2005)

(Kymmenen uutiset 26.07.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme