Mainos
Mainos

Discovery telakoitui avaruusasemalle

Avaruussukkula Discovery on telakoitunut. Sukkula on viemässä kansainväliselle avaruusasemalle uutta kolmen hengen vaihtomiehistöä sekä tieteellisiä välineitä ja muita tarvikkeita.

Avaruussukkula Discovery telakoitui eilen kansainväliselle avaruusasemalle ja toi mukanaan kolmen hengen vaihtomiehistön, sanoi Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan edustaja.

Discovery saapui myöhään eilisiltana avaruusasemalle, joka oli kiertoradallaan Australian koillisosan päällä lähes neljänsadan kilometrin korkeudessa. Telakoituminen tapahtui sukkulan komentajan Scott Horowitzin käsiohjauksessa.

Discovery toi avaruusasemalle uuden miehistön, ja sen on tarkoitus kuljettaa nykyinen miehistö mukanaan takaisin Maahan. Uusi miehistö viipyy asemalla joulukuuhun asti. Avaruussukkula toi asemalle myös tieteellisiä välineitä ja muita tarvikkeita.

Discovery oli lähtenyt matkaan Floridasta perjantaina, sillä lähtöä oli lykätty vuorokaudella huonon sään vuoksi. Koko avaruusoperaation on määrä kestää kahdeksan päivää.
(MTV3-STT-AFP-AP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme