Mainos
Mainos

Discoveryn lähtö lykkääntyi taas

Huono sää on estänyt jälleen Discovery-sukkulan laukaisemisen. Laukaisua yritetään seuraavan kerran tiistaina.

Avaruussukkula Discoveryn lähtöä on jälleen siirretty. Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan oli tarkoitus lähettää sukkula matkaan yhdentoista aikoihin illalla Suomen aikaa, mutta sää ei ollut suosiollinen.

Myös eilisyöksi kaavailtu laukaisuyritys peruuntui salamoinnnin riskin vuoksi.

Seuraavan kerran sukkula yritetään laukaista tiistaina. Jos laukaisulle näytetään silloin vihreää valoa, sukkulan miehistö eli viisi miestä ja kaksi naista vievät kansainväliselle avaruusasema ISS:lle tärkeitä tarvikkeita ja testaavat samalla sukkulan turvallisuutta.

Sukkulalentoon on kohdistunut paljon odotuksia, sillä sukkulan turvallisuudessa on ollut paljon ongelmia. Mikäli ongelmia ilmenee tälläkin kertaa, Nasa saattaa lopettaa sukkulalennot kokonaan.

Vuonna 2003 Columbia-sukkula tuhoutui ollessaan palaamassa Maan ilmakehään. Seitsenhenkinen miehistö sai surmansa onnettomuudessa, joka johtui sukkulan tankissa olleesta viasta. Viime vuonna kokeiltiin sukkulan paranneltua versiota, mutta tuolloinkin tankista irtosi pieni pala eristemateriaalia.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme