Mainos
Mainos

Djukanovicin voitto Montenegron vaaleissa vahvistettiin

Pääministeri Milo Djukanovic on voittanut Jugoslaviaan kuuluvan Montenegron presidentinvaalit. Osatasavallan vaalilautakunnan edustajan Milo Stankovicin mukaan Djukanovic sai vaaleissa 174 745 ääntä ja hänen vastustajansa, eroava presidentti Momir Bulatovic 169 257 ääntä.

Vaalilautakunta julkisti tulokset sen jälkeen, kun se oli hylännyt Bulatovicin syytökset, joiden mukaan Djukanovic oli syyllistynyt vaalien aikana vaalivilppiin. Päätös syytösten hylkäämisestä tehtiin äänin 6-3.

Aiemmin eilen Montenegron eroava presidentti Bulatovic kehotti kannattajiaan osoittamaan mieltään Djukanovicin vaalivilpin vuoksi.

Uudistusmielisenä ja länsimyönteisenä pidetty Djukanovic on torjunut syytökset vaalivilpistä. Montenegron presidentinvaaleja valvonut Euroopan turvallisuus- ja yhteistyöjärjestö ETYJ ilmoitti eilen, että osatasavallan sunnuntaiset presidentinvaalit sujuivat rehellisissä merkeissä.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme