Mainos
Mainos

DM: Viiltäjä-Jackin henkilöllisyys paljastui - suomalaistutkija selvitti

Brittilehti Daily Mailin mukaan maailmanhistorian tunnetuimman sarjamurhaajan Viiltäjä-Jackin henkilöllisyys on selvinnyt DNA-näytteiden perusteella.

Daily Mailin mukaan Viiltäjä-Jack on puolalaissyntyinen Aaron Kosminski. Kosminski toimi murhien aikaan parturina Whitechapelin kaupunginosassa ja hän oli yksi epäillyistä.

Sarjamurhaajan henkilöllisyyden paljastaneet DNA-näytteet saatiin yhden uhrin, Catherine Eddowesin, murhapaikalta löytyneestä viltistä.  

Viltistä löytyi  Daily Mailin mukaan 126 vuoden jälkeenkin sekä uhrin että murhaajan DNA:ta.

DNA:n selvittäminen lähti liikkeelle, kun viltin huutokaupasta ostanut liikemies Russell Edwards palkkasi Englannissa työskentelevän suomalaistohtorin Jari Louhelaisen tutkimaan kangasta. 

– Huipputekniikan avulla tohtori Louhelainen sai paljastettua 126 vuotta vanhaa DNA:ta materiaalista. Hän vertasi näytteitä Eddowesin ja epäillyn jälkeläisten DNA:han sai molemmista täydellisen osuman, lehti kirjoittaa.

Viiltäjä-Jack tappoi prostituoituja Lontoon köyhässä Whitechapelin kaupunginosassa 1888. Selvittämättömäksi jääneestä tarinasta on tehty vuosien mittaan lukuisia kirjoja ja elokuvia. Epäityjen määrä on noussut yli sadan. 

Murhaajan henkilöllisyyden spekuloinneissa on ollut esillä muun muassa kuningatar Victorian pojanpoika prinssiAlbert Victor, taidemaalari Walter Sickert ja englannin pääministeri William Gladstone

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme