Mainos
Mainos

DN: Äänestäjiltä karu tuomio Ruotsin hallitukselle

Ruotsissa vain murto-osa äänestäjistä kannattaa nykyistä hallituspohjaa, selviää sanomalehti Dagens Nyheterin teettämästä selvityksestä.

Vain kaksi prosenttia ruotsalaisista on sitä mieltä että nykyinen sosiaalidemokraattien ja ympäristöpuolueen yhdistelmä on paras mahdollinen hallituspohja.  

Parhaan kannatuksen kyselyssä sai hallituspohja, jossa olisivat mukana sekä sosiaalidemokraatit että porvariallianssi. Nyt oppositiossa olevaa porvariliittoumaa piti parhaana vaihtoehtona Ruotsille 19 prosenttia vastaajista.  

Vastaajilta kysyttiin myös, haluaisivatko he kannattamansa puolueen tekevän yhteistyötä maahanmuuttovastaisten ruotsidemokraattien kanssa. Porvariallianssain äänestäjistä 21 prosentti kannatti yhteistyötä, kun taas punavihreistä äänestäjistä sitä kannatti vain neljä prosenttia.  

Ruotsi ajautui ennenaikaisiin vaaleihin, kun maahanmuuttovastainen ruotsidemokraatit kaatoi vähemmistöhallituksen budjettiehdotuksen. Vaalit pidetään ensi keväänä.

Kohdennettuun nettikyselyyn vastasi 1006 äänestysikäistä.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme