Mainos
Mainos

DN: Ruotsin hallituspuolueilla historiallisen matala kannatus

Ruotsin hallituspuolueiden kannatus on matalimmillaan sitten vuoden 1979, selviää ruotsalaismedia Dagens Nyheterin teettämästä kyselystä. Vain 35,6 prosenttia vastaajista kannatti hallituksen porvarillisia puolueita.  

Ruotsin suurimman puolueen kokoomuksen kannatus on nyt alhaisimmillaan puheenjohtaja Fredrik Reinfeldtin aikana, kun 20,5 prosenttia vastaajista kannatti sitä. Katoa on ollut erityisesti naisten ja nuorten parissa.  

Hallituspuolueet ovat menettäneet miljoona äänestäjää sitten edellisten valtiopäivävaalien, toteaa kyselyn tehnyt Ipsos-tutkimuslaitos. Seuraavat vaalit ovat syyskuussa, ja kyselyn mukaan kuusi kymmenestä porvarillisten puolueiden äänestäjästä uskoi, että hallitusallianssi häviää ne.  

Oppositiossa olevat sosiaalidemokraatit, vasemmisto ja vihreät saivat yhteensä lähes puolet kannatuksesta eli noin 14 prosenttiyksikköä enemmän kuin hallituspuolueet.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme