Mainos
Mainos

DN: Ruotsin merietsinnöissä saatu "kontakti"

Ruotsin puolustusvoimat on saanut ”kontaktin johonkin”, kertoo Dagens Nyheter -lehti verkkosivuillaan.

Lehden tietojen mukaan useita aluksia on nyt keskittynyt suhteellisen pienelle merialueelle Ingaröfjärdenissä.

Alueella on kolme sota-alusta: HMS Stockholm, vartiolaiva 91 ja miinanraivaaja M74.

Ruotsin puolustusvoimien komentaja Sverker Göranson pitää erittäin todennäköisenä, että vierasta vedenalaista toimintaa on tapahtunut tai tapahtuu Ruotsin vesillä. 

On kuitenkin vaikea löytää todisteita siitä, mitä tarkalleen ottaen on tapahtunut.  

Göranson sanoo olevansa ylpeä puolustusvoimien toiminnasta etsintäoperaatiossa. Operaatio jatkuu niin kauan kuin tarpeelliseksi katsotaan.  

Etsintäoperaatio viestittää, että Ruotsi on valmis toimintaan.

Tahallinen väärä tieto kiistetään 

Ruotsin puolustusvoimien komentaja Sverker Göranson kiistää, että puolustusvoimat olisi halunnut antaa tietoisesti väärää tietoa merioperaatiosta.  

Puolustusvoimat antoi sunnuntaina julkisuuteen virheellisen sijaintitiedon paikasta, jossa silminnäkijä oli ottanut valokuvan epäilyttävästä kohteesta.  

Puolustusvoimien viestintäpäällikkö Philip Simon sanoi eilen SVT:lle puolustusvoimien valehdelleen paikasta, jotta "vierasta valtiota" ei olisi autettu.  

Komentaja Göranson sanoo, että julkisuuteen annetuissa tiedoissa on ollut virhe.

Hänen mukaansa sijaintikartan ympyrät on tarkoitus piirtää niin suuriksi, ettei niistä selviä, missä puolustusvoimat tarkalleen toimii.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme