Mainos
Mainos

DN: Ruotsin puolustusministeri informaatiosodan kohteena

Ruotsin puolustusministeri Peter Hultqvist on joutunut informaatiosodassa kahden hyökkäyksen kohteeksi, kertoo Dagens Nyheter.

Toisen hyökkäyksen tekijä löytyy Hultqvistin mukaan Venäjältä.  

Hän viittaa väitteeseen, jonka mukaan Ruotsi veisi tykkejä Ukrainaan. Todisteena on sosiaalisessa mediassa esitetty kirje, jonka ministeri olisi muka allekirjoittanut.  

Dagens Nyheterin mukaan kirjeen jäljet johtavat Pietariin.  

– Kyllä, näin olen ymmärtänyt. Näin minulle on kerrottu, Hultqvist vahvistaa.  

Hän ei kuitenkaan tiedä tarkemmin, kuka tai mikä taho Venäjällä on huijauksen takana. Ministeri kommentoi tapausta ensimmäistä kertaa.

Kirje osoitettiin tekaistuksi heti, kun siitä uutisoitiin saksalaisella verkkosivuilla ensimmäisen kerran helmikuussa. Silti se on myöhemmin tullut uudelleen esiin esimerkiksi Twitterissä eri puolilla maailmaa.  
Väärennetyssä kirjeessä Hultqvist onnittelee BAE Systems Bofors -yhtiötä asekaupoista Ukrainan kanssa. Kirjeen mukaan Ukrainaan olisi myyty Archer-tykkejä.  

– Tällainen suututtaa. Ensin harmistuin siitä, että meidän on uhrattava aikaamme väärien tietojen kumoamiseen, kun joku yrittää vain sabotoida työtämme, Hultqvist sanoo.  

– Mutta ei saisi oikeastaan menettää malttiaan, koska tällaista tämä nyt valitettavasti on.  

Hultqvistin nimissä avattiin myös Twitter-valetili syyskuussa, mutta se saatiin suljettua nopeasti. Hultqvistin mukaan tarkoituksena oli ollut levittää hänen nimissään toimittajille väärää tietoa.  

Dagens Nyheter ei kertonut tarkemmin, millä perusteella Twitter-huijaus yhdistetään informaatiosotaan. Poliitikkoihin kohdistuneissa Twitter-huijauksissa on ollut usein kyse parodioinnista. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme