Mainos
Mainos

Dokumentti: Gaddafi sieppasi teinejä ja raiskasi heitä seksiorgioissaan

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n tuore dokumentti paljastaa, että Libyan entinen diktaattori Muammar Gaddafi sieppasi teini-ikäisiä tyttöjä seksiorjakseen ja raiskasi heitä. Dokumentin sisältöä avasi International Business Times -lehti nettisivuillaan.

Dokumentin tiedot perustuvat uhrien ja silminnäkijöiden haastatteluihin. Heidän mukaansa Gaddafi valitsi kohteensa kouluvierailuilla. Puhuessaan oppilaille hän samalla silmäili itseään miellyttäviä kohteita, jotka hänen turvallisuusviranomaisensa kävivät myöhemmin noutamassa Gaddafin käyttöön.

Dokumentin lähteet kertovat, että Gaddafilla oli useita huoneistoja seksileikkeihinsä. Yksi niistä sijaitsi yliopistolla, ja sen yhteydessä oli kertoman mukaan täydellisesti varusteltu gynekologinen tutkimushuone. Lääkäri tarkasti tytöt siellä sukupuolitautien varalta.

– Jotkut uhreista olivat vasta 14-vuotiaita. Turvallisuusviranomaiset veivät Gaddafille tytöt, jotka hän halusi, vaikka he olisivat olleet vielä lapsia, tripolilaisen koulun opettaja kertoo.

Dokumentin mukaan Gaddafi käytti joitakin tyttöjä orjanaan pidempään, jotkut hän saattoi hylätä pahoin loukkaantuneina.

– Yksi uhreista katosi jäljettömiin. Hänen veljensä ja isänsä etsivät häntä tuloksetta. Toinen taas löytyi kolmen kuukauden päästä viilleltynä ja raiskattuna puistosta. Hän oli kuollut vammoihinsa, erään oppilaan vanhempi kertoo.

Osa tytöistä puolestaan palkattiin Gaddafin henkilökohtaiseen naishenkivartijoiden kaartiin.

Uhrien parissa työtä tehnyt psykologi Seham Sergewa kertoo, että Gaddafi noudatti tiettyä kaavaa. Ensin hän raiskasi ja käytti seksuaalisesti hyväkseen valitsemiaan tyttöjä, sen jälkeen hän antoi uhrinsa pojilleen ja viimeiseksi he joutuivat Gaddafin luotettavimpien virkamiesten käyttöön.

Dokumentissa esiintyy myös Gaddafin entinen protokollapäällikkö Nuri al Misrami, jonka mukaan Gaddafi oli seksuaalisesti kieroutunut ja kiinnostunut myös nuorista pojista.

Diktaattorin kieroutuneesta luonteesta kertoo myös Libyan entisen ulkoministerin Mansur Kikhianin leski. Hänen mukaansa diktaattori säilytti pakastimessa uhrejaan ja vieraili ruumiiden luona ajoittain.

Dokumentti esitetään BBC 4 -kanavalla helmikuun 3. päivänä.

Dokumentista kertoi ensimmäisenä Suomessa Helsingin Sanomat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme