Mainos
Mainos

Dollarihymyt hyrräävät yhä Kuubassa

Moni matkailija hieraisee silmiään saapuessaan Kuubaan. Kaduilla hyrrää tosiaan vanhoja amerikanrautoja, jotka ovat yhä tavallisten kuubalaisten jokapäiväisessä käytössä.

Nämä dollarihymyt on tehty Detroitissa Yhdysvalloissa yli puoli vuosisataa sitten eli turisti joutuu kuin keskelle 1950-luvun elokuvaa. Turhaan ei Havannaa kutsuta myös "museoksi pyörillä".

Vanhat autot ovat yhä käytössä, koska Fidel Castron valtakauden ja amerikkalaisten kauppasaarron takia uusien autojen ostaminen on ollut mahdotonta tavallisille kuubalaisille. Osa perheautoista toimii myös takseina - laillisina tai laittomina.

Kaduilla nähdään paljon keräilijöiden himoitsemia harvinaisuuksia. Kuubalaiset mekaanikot tuntuvat osaavan tehdä ihmeitä pelkällä vasaralla ja öljyllä. Taiteeksi voi kutsua sitäkin, miten jenkkiauto on saatu kulkemaan neuvostoliittolaisella tai laivaston dieselmoottorilla.

(MTV3-APTN)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme