Mainos
Mainos

Donald Trump vaikenee yllättäen Clintonin terveydestä – huhumylly käy kuumana

Yhdysvalloissa presidenttivaalikamppailun ykkösaiheeksi on noussut tänään demokraattiehdokas Hillary Clintonin terveys.

Media on täynnä aihetta sivuavia pohdintoja. Uutiskanava CNN:n mukaan terroristi-iskujen muistopäivän kompastelu sai Hillary Clintonin näyttämään haavoittuvalta juuri ratkaisevalla kampanjan hetkellä.

NBC News pohtii pitkässä kirjoituksessa, että on vielä paljon, mitä ei tiedetä Clintonin sairastumisen taustoista. NBC muun muassa ihmettelee, miksi keuhkokuumediagnoosista ei kerrottu aiemmin ja miksei Clintonia eilisen kompuroinnin jälkeen viety heti sairaalaan.

Huhumylly 68-vuotiaan Clintonin terveydentilasta kiihtyi, kun hän joutui poistumaan eilen etuajassa syyskuun 11. päivän terrori-iskujen muistotilaisuudesta. Twitterissä levinneellä videolla Clinton näyttää kompuroivan, kun salaisen palvelun agentit auttavat häntä autoon.

Republikaanien Donald Trump on ollut Clintonin sairastumisesta toistaiseksi yllättävän hiljaa. Amerikkalaismedian mukaan Trumpin kampanjan työntekijät ovat saaneet kehotuksen pysyä sosiaalisessa mediassa vaiti Clintonin keuhkokuumeesta, koska kampanjan vetäjät haluavat "pysyä kunnioittavina". 

Clinton perui varainkeruumatkan 

Clintonin lääkärin Lisa Bardackin mukaan ehdokas kärsi muistotilaisuudessa kuumuudesta ja nestehukasta. Bardack tutki presidenttiehdokkaan tämän kotona Chappaquassa New Yorkissa.

– Olen tutkinut hänet ja hän toipuu hyvin, Bardack sanoi tiedotteessa.

Bardack paljasti myös, että Clintonilla diagnosoitiin jo perjantaina keuhkokuume, josta Clinton on Bardackin mukaan toipumassa.

– Clinton on kärsinyt allergiaan liittyvästä yskästä. Perjantaina hänellä diagnosoitiin pitkittyneen yskän takia keuhkokuume.

Clintonin kampanja ilmoitti varhain aamulla, ettei Clinton matkusta alkuviikosta Kaliforniaan kampanjatilaisuuteen. Kyseessä on Clintonin kampanjan varainkeruutilaisuus.

Aikataulumuutokset osuvat keskelle kiihtyvää presidenttikilpailua. Vain kahden viikon päästä Clintonin ja Trumpin on määrä ottaa yhteen ensi kertaa televisioidussa vaaliväittelyssä. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme