Mainos
Mainos

Donetskin lentokentän hallinnasta ristiriitaista tietoa

Venäjä-mieliset kapinalliset ilmoittavat vallanneensa Donetskin lentokentän Itä-Ukrainassa, kertovat uutistoimistot AP ja AFP.

Muun muassa sanomalehti Guardianissa julkaistun jutun mukaan AP:n toimittaja näki kapinallisten lipun lentokentän terminaalirakennuksen katolla eilen. Ukrainan armeija kertoi kuitenkin illalla, että se taistelee yhä kentän hallinnasta.

Donetskin lentokenttä on ollut yksi Itä-Ukrainan taisteluiden keskeisiä paikkoja viime toukokuusta asti, mutta se on käytännössä tuhoutunut, ja sen arvo on enää lähinnä symbolinen.

Viime päivinä taistelut kentästä ovat olleet erittäin ankaria. Euroopan turvallisuus ja yhteistyöjärjestö Etyjin mukaan taisteluissa on ammuttu raskailla aseilla siviilien asuinalueilta tai niiden laitamilta.

– Hyökkäykset houkuttavat vastatulitusta, josta valitettavasti seuraa siviiliuhreja ja tuhoa infrastruktuurille, sanoo Etyjin Ukraina-tehtävää johtava Alexander Hug.

Itä-Ukrainassa lähellä Donetskia kuoli tällä viikolla 13 ihmistä, kun raketti osui siviilejä kuljettaneeseen linja-autoon.

Ukrainan armeija on vahvistanut kahden sotilaansa kuolleen uusimmissa taisteluissa.

Itä-Ukrainassa kapinallisten ja Ukrainan armeijan välisissä taisteluissa on kuollut jo yli 4700 ihmistä. Lännen ja Ukrainan mukaan Venäjän joukkojen toiminnasta Itä-Ukrainassa on kiistatonta näyttöä, minkä Venäjä edelleen kiistää.  

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko kutsui aiemmin Venäjän, Saksan ja Ranskan johtajat Kazakstaniin neuvottelemaan rauhasta tämän viikon lopulla. Kokous kuitenkin peruuntui.

Saksan liittokansleri Angela Merkel totesi jo viikonloppuna, ettei kokousta kannata järjestää, jos syksyllä solmittua tulitaukoa ei noudateta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme