Mainos
Mainos

DPA: Saksa lähtee kiistellystä sotilastukikohdasta Turkissa, syynä liittolaismaiden kehnot välit

Saksan hallitus on päättänyt vetää joukkonsa Incirlikin tukikohdasta Turkissa, kertoo uutistoimisto DPA. Sotilaat ja kalusto siirretään Asraqin tukikohtaan Jordaniaan.

Saksalaiset ovat osallistuneet Turkista käsin äärijärjestö Isisin vastaisen kansainvälisen liittouman toimintaan. Saksalla on ollut Incirlikissä muun muassa Tornado-hävittäjiä.

Nato-liittolaisten Turkin ja Saksan suhteet ovat viime aikoina huonontuneet. Turkki on estänyt maassa vierailevia saksalaisia kansanedustajia käymästä saksalaisjoukkojen luona Incirlikissä.

Turkin ulkoministeri Mevlüt Cavusoglu vahvisti viimeksi maanantaina, ettei saksalaispoliitikkoja edelleenkään päästetä tukikohtaan. Cavusoglu ilmoitti asiasta lehdistötilaisuudessa Turkissa vierailleen Saksan ulkoministerin Sigmar Gabrielin kanssa.

Turkki on perustellut kieltoa sillä, että Saksa on myöntänyt turvapaikan turkkilaisille, jotka olivat osallisina viime heinäkuun vallankaappausyrityksessä.

Incirlikin tukikohtaan on sijoitettu 250 saksalaissotilasta, jotka muun muassa lentävät sieltä tiedustelulentoja Syyriaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme