Mainos
Mainos

Duuma hylkäsi budjettiesityksen

Venäjän parlamentin alahuone, duuma, hylkäsi tänäänn hallituksen budjettiesityksen. Opposition hallitsema duuma torjui esityksen äänin 262-83 pohdittuaan ensin useita päiviä, torjuako esitys suoralta kädeltä vai asettaako sovittelukomitea korjaamaan lukuja.

Duuman päätös oli odotettu, mutta se oli silti takaisku hallitukselle, jonka on osoitettava Kansainväliselle valuuttarahastolle IMF:lle, että ensi vuoden menoarvio on realistinen.

Moskovaan odotettiin tänään IMF:n valtuuskuntaa, jonka on määrä tarkastella Venäjän talouslukuja ja päättää, saako Venäjä uuden erän IMF:n myöntämästä kolmivuotisesta 10 miljardin dollarin lainasta. Monet tarkkailijat pitävät verojen keruuta Venäjän talouden polttavimpana ongelmana.

Sydänleikkaukseen valmistautuva presidentti Boris Jeltsin on koonnut työryhmän pohtimaan suuryhtiöiden verorästejä, ja viranomaiset ovat uhanneet asettaa kuusi suurta yritystä konkurssiin, jos nämä eivät maksa verojaan viikon kuluessa.
(STT-Reuter)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme