Mainos
Mainos

Duumakin suopea Kirijenkolle?

Venäjän parlamentin alahuoneen eli duuman puhemies Gennadi Seleznjov sanoi perjantaina, että duuma saattaa hyväksyä Sergei Kirijenkon valinnan maan uudeksi pääministeriksi heti ensimmäisessä äänestyksessä. Puhemiehen mukaan duuma ottaa asian käsiteltäväksi todennäköisesti ensi viikon perjantaina.
-Ehkä voimme vahvistaa hänen valintansa heti ensimmäisellä yrityksellä, Seleznjov sanoi.

Jeltsin uhkasi aiemmin perjantaina hajottaa duuman, jos se ei anna siunaustaan Kirijenkon valinnalle. Presidentti nimitti 35-vuotiaan entisen energiaministerin pääministeriehdokkaakseen perjantaiaamuna.

Pääministerin valintaan tarvitaan duuman hyväksyntä. Jeltsinillä on perustuslain mukaan oikeus hajottaa duuma, jos se kolme kertaa peräkkäin torjuu hänen pääministeriehdokkaansa.

Parlamentin alahuonetta hallitsevat oppositioryhmät ovat tähän asti antaneet ymmärtää, että Kirijenko saattaa olla liian nuori ja kokematon pääministerin tehtäviin.
(STT-Reuters)


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme