Mainos
Mainos

Duuman edustajilta käsittämätön korvausvaatimus Saksalle: 3 000 000 000 000 euroa

Joukko Venäjän duumaedustajia on ehdottanut, että Saksalta vaadittaisiin jopa 3–4 biljoonan (3000–4000 miljardin) euron korvauksia 70 vuotta sitten päättyneen sodan aiheuttamista tuhoista.

Duumaedustajat perustelevat vaatimustaan sillä, että Saksa on maksanut korvauksia jopa maille, jotka eivät osallistuneet sotaan, mutta ei Neuvostoliitolle tai Venäjälle.

– Saksa on maksanut korvausta yli 60 miljardin euron arvosta 6 miljoonalle holokaustin uhrille, mutta sivuuttanut 27 miljoonaa sodassa kuollutta neuvostokansalaista. Mielestäni korvaussumman pitäisi nykyhinnoilla olla 3–4 biljoonaa euroa, jotka Saksan pitäisi maksaa Neuvostoliiton perilliselle, Venäjälle, sanoo korvauksia ehdottava duumaedustaja Mihail Degtjarev Izvestija-lehden haastattelussa.

Degtjarev on kansallismielisen LDPR-puolueen edustaja.

Degtjarevin mukaan mahdollisista sotakorvauksista ei koskaan sovittu, eikä varsinkaan yhdistyneen Saksan kanssa ole solmittu minkäänlaista sopimusta.

Venäläislehti Rossiiskaja Gazeta taas kirjoittaa, ettei Venäjä ole vaatimustensa kanssa yksin, sillä myös Kreikka haluaa korvauksia. Lehden mukaan tuore pääministeri Aleksis Tsipras on todennut, että Saksalla on historiallinen velka Kreikalle. Tsiprasin mukaan Natsi-Saksan aiheuttamat tuhot säilyvät aina kreikkalaisten muistissa.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme