Mainos
Mainos

Duuman vaaleista odotetaan laimeita – äänestämisen tärkeyteen ei uskota

Venäjällä järjestetään tänään duuman vaalit, joiden tulokset ovat arvattavat.

Äänestysvilkkauden odotetaan jäävän hyvin laimeaksi, mahdollisesti alle 50 prosentin.   

Valtapuolue Yhtenäinen Venäjä vie suurimman osan paikoista suosionsa notkahduksesta huolimatta ja säilyttää asemansa tukipuolueidensa avulla.

Talouden taantuma on syönyt valtapuolueen kannatusta, mutta äänestäjille ei juuri ole vaihtoehtoja tai luottamusta siihen, että äänestämällä voisi vaikuttaa asioihin.  

Vaaleissa on ehdolla ehdokkaita 14 puolueesta, mutta suurin osa ei selviydy äänikynnyksestä. Oppositiopuolueiden odotetaan saavan korkeintaan hajapaikkoja.  

Duumaan valitaan 450 edustajaa. Käytössä on uusi vaalijärjestelmä. Puolet ehdokkaista valitaan valtakunnallisilta listoilta, puolet yhden hengen vaalipiireistä.

Viime vaaleissa vuonna 2011 Yhtenäinen Venäjä sai duumaan yksinkertaisen enemmistön eli 238 edustajaa. Kommunistit saivat 92 paikkaa, Oikeudenmukainen Venäjä 62 ja liberaalidemokraatit LDPR 56 edustajaa.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme