Mainos
Mainos

E-Korean ay-liike uhkasi uusilla lakoilla

Etelä-Korean ammattiyhdistysliike tuomitsi tänään kiistanalaisen työlain uuden version ja uhkasi järjestää uusia lakkoja ja mielenosoituksia lakia vastaan.

Etelä-Korean poliittiset puolueet kertoivat eilen päässeensä sopuun uudesta työlaista. Uudessa esityksessä lykätään kahdella vuodella lain kohtaa, joka tekee helpommaksi irtisanoa työntekijöitä. Parlamentin on määrä äänestää esityksestä huomenna.

KCTU-keskusammattijärjestö ilmoitti kuitenkin, ettei alkuperäisen ja nykyisen lain välillä ole suurta eroa ja että se aikoo taistella myös uutta esitystä vastaan.

Alkuperäinen työlaki synnytti alkuvuodesta laajoja mielenosoituksia ja lakkoja, jotka tulivat maksamaan Etelä-Korealle miljardeja markkoja. Presidentti Kim Young Sam joutui lähes neljä viikkoa kestäneen lakkoaallon jälkeen palauttamaan lain parlamenttiin uuteen käsittelyyn.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme