Mainos
Mainos

Earth Hour on sammuttanut valoja ympäri maailman

Kansainvälinen Earth Hour -tapahtuma on sammuttanut tänään tunniksi valoja ympäri maailman. Tänä vuonna tapahtumassa on muistettu erityisesti Japanin maanjäristyksen uhreja.

— Japanissa kyse ei ole vain ilmastonmuutoksesta vaan myös ihmisistä, jotka tarvitsevat sähköä katastrofialueilla. Haluamme osoittaa tukemme katastrofin uhreille, sanoi luonnonsuojelujärjestö WWF:n Hideko Arai.

Valot sammutetaan kullakin aikavyöhykkeellä kello 20.30 - 21.30. Vuorollaan valot ovat jo sammuneet muun muassa Sydneyn oopperatalosta ja Pekingin vuoden 2008 olympialaisiin rakennetulta Linnunpesä-stadionilta. Suomessa tunniksi sammutettiin muun muassa Helsingin tuomikirkon valot.

Järjestäjien mukaan tapahtumaan osallistui tänä vuonna enemmän maita ja alueita kuin koskaan.

— Kyse ei oikeastaan ole siitä, kuinka paljon energiaa säästyy. Kyse on siitä, mitä voi tapahtua, kun ihmiset tekevät asioita yhdessä, sanoi Andy Ridley, toinen tapahtuman perustajista.

Ensimmäinen Earth Hour järjestettiin vuonna 2007 Australian Sydneyssä. Teko oli kannanotto ilmastonmuutosta vastaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme