Mainos
Mainos

Ebola-alueiden terveydenhuolto ja talous rapakunnossa

Tilanne Ebola-epidemian runtelemissa maissa on surkea. Näin tiivistää tilanteen Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Heikki Pälve.

- Ebolan runtelemat maat kuuluvat siihen osaa Afrikan manteretta, missä terveydenhoitojärjestelmät ovat surkeita. Apua on saatava ulkopuolelta, hän sanoi aamun Huomenta Suomessa.

Yksi Ebolan runtelemista maista on Liberia, jossa tilanne on monella tapaa erittäin vaikea. Kirkon ulkomaanavun humanitaarisen avun asiantuntija Risto Ihalainen kertoo, että esimerkiksi ruuan hinta rutiköyhässä maassa on noussut.

- Liberia on riippuvainen ulkopuolelta tulevasta ruuasta. Satamat toimivat, mutta kaikki mikä tulee (maa)rajojen yli, on rajoittunutta. Se on vähentänyt ruuan saatavuutta ja nostanut ruuan hintaa, juuri Liberiasta palannut Ihalainen sanoi.

Ebola on myös tappanut lukuisia Liberian harvoista lääkäreistä. Pälven tietojen mukaan Liberiassa olisi noin sata lääkäriä, joista jo kymmenen kuollut Ebolaan.

– Hoitohenkilökunnan suojautuminen on ollut riittämätöntä. Joko tämä johtuu huonoista välineistä tai huonosta koulutuksesta kyseisten välineiden käyttöön. Tämä asia on saatava kuntoon.Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme