Mainos
Mainos

Ebola keskeytti Liberian jalkapallotoiminnan

Länsiafrikkalaisen Liberian jalkapalloliitto LFA ilmoittaa keskeyttävänsä kaiken toimintansa maassa Ebola-viruksen leviämisen estämiseksi. 

Liitto on päättänyt keskeyttää toistaiseksi kaiken jalkapallotoiminnan. Jalkapallo on kontaktilaji ja Ebola leviää fyysisessä kosketuksessa virustartunnan saaneelta, perustelee LFA tiedotteessaan.

Verenvuotokuumetta aiheuttava Ebola-virus on levinnyt Liberiassa vauhdilla. Tautiin kuolleita on vahvistettu olevan tällä hetkellä 127 ja lisää tautitapauksia pelätään tulevan.

Ebolaa jo valtion huippuvirkamiehillä

Liberian valtiovarainministeriö suljettiin maanantaina vuorokaudeksi ja useita virkamiehiä lähetettiin kolmen viikon ajaksi tarkkailuun virustartunnan pelossa. 

Yksi ministeriön virkamiehistä, Länsi-Afrikan talousyhteisön koordinaattori Patrick Sawyer menehtyi viime viikolla Ebola-kuumeeseen työmatkallaan Nigeriassa.

Liberian valtiovarainministeriön ohjeet työntekijöilleen:

- Hississä vain neljä henkilöä kerrallaan

- Ei ryhmäkokoontumisia portailla

- Enintään viisi ihmistä saa kokoontua yhdessä, lukuunottamatta kokouksia konferenssitiloissa tai muussa avarassa ympäristössä 

- Kättely, halaaminen ja muu fyysinen kontakti ehdottomasti kielletty 

- Ilmoita epäillystä sairaudesta tai oireista 

- Työntekijöitä kehotetaan käyttämään pitkähihaista vaatetusta altistumisriskin vähentämiseksi

- Käytä käsien desifiointihuuhdetta tai kertakäyttöhansikkaita

(Lähde: allAfrica.com)

Ministeriön mukaan kaikki Sawyerin kanssa kontaktissa olleet työntekijät on asetettu 21 päivän tarkkailuun taudin varalta. 

Tähän mennessä on saatu selville 59 kontaktia, joista valtaosa on sairaalahenkilökuntaa. Lisäksi riskiryhmässä on muun muassa toistakymmentä lentokenttätyöntekijää, autonkuljettaja sekä Nigerian Liberian-suurähettiläs.

Maaliskuun jälkeen Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa on ollut vahvistettuja Ebola-tapauksia yli 1200. Tautiin on kuollut yli 670 ihmistä. 


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme