Mainos
Mainos

Ebola leviää - kouluja ja elokuvateattereita suljetaan

Länsi-Afrikassa sijaitseva Sierra Leone sulkee Guinean ja Liberian välisiä rajojaan ebola-viruksen leviämisen estämiseksi. 

Sierra Leonen terveysministeriön mukaan ainakin 16 ihmistä on kuollut maassa ebolaan. Lisäksi todettuja tautitapauksia on lähes viisikymmentä. Kuolonuhrien määrä on kaksinkertaistunut viime viikosta.

Viranomaiset ovat lisänneet maan itäosaan, Kailahunin alueelle terveystarkastuspisteitä ja vaativat, että kaikki ebola-kuolemat tulee raportoida ennen kuolleen hautaamista. Kaikki virukseen menehtyneet pitää haudata terveysviranomaisten valvonnassa. 

Kuolonuhrien ja virustartuntojen määrä voi olla todellisuudessa suurempikin, mutta ilmoitetut luvut ovat todennettuja. 

Julkisia paikkoja suljetaan

Suurin osa Sierra Leonen tautitapauksista on todettu itäisellä Kailahunin alueella, missä kouluja, elokuvateattereita ja yökerhoja on suljettu taudin leviämisen pelossa. 

Päätös koulujen sulkemisesta tuli sen jälkeen, kun 9-vuotias koululainen todettiin ebola-positiiviseksi. Lapsen vanhemmat olivat kuolleet virukseen. 

– Lapset ovat kouluissa paljon enemmän kontaktissa toistensa kanssa kuin aikuiset, kertoo tiedotusministeri Theo Nicol.  – Kirkkoja ja moskeijoita ei ole kuitenkaan suljettu, mutta uskonnollisia johtajia kehotetaan patistamaan kuumeisia ihmisiä sairaalaan.

Ebola-epidemia alkoi Guinean pääkaupungissa Conakryssa viime joulukuussa ja levisi rajan yli Liberiaan. Virus saavutti lopulta Sierra Leonen, jossa on havaittu tähän mennessä eniten tautitapauksia. 

Ebolan ensimmäiset oireet ovat kova kuume ja kurkkukipu. Sen jälkeen seuraa oksentelua ja ripulia sekä sisäistä ja ulkoista verenvuotoa. Arviolta 25–90 prosenttia sairastuneista menehtyy.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme