Mainos
Mainos

Ebola tappoi lääkäreitä ja kätilöitä – synnytyskuolemien pelätään lisääntyvän Afrikassa

Synnytyskuolemien pelätään lisääntyvän ebolasta kärsivillä alueilla Länsi-Afrikassa.

Syynä on se, että ebola on tappanut paljon lääkäreitä, hoitajia ja kätilöitä. Alueen sairaaloissa on nyt pulaa terveydenhuollon henkilökunnasta. 

Naisten kuolemat synnytyksiin ja raskauskomplikaatioihin voivat lisääntyä Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa jopa yli neljällä tuhannella vuosittain, varoittaa Maailmanpankki.

Äitiyskuolematilanne on ollut alueella yhtä huono viimeksi 15–20 vuotta sitten.

Maailmanpankin mukaan lääkärien, hoitajien ja kätilöiden kouluttamiseen sekä palkkaamiseen alueelle olisi ohjattava välittömästi resursseja.

Sairaaloihin Guineassa, Liberiassa ja Sierra Leonessa tarvittaisiin Maailmanpankin mukaan heti 240 uutta työntekijää. Pitkällä aikavälillä maiden terveydenhoitoa tulisi vahvistaa yli 43 000 työntekijällä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot