Mainos
Mainos

Ebolarokotteen lupaillaan valmistuvan vihdoin

Ebolarokotteen ensimmäisten annosten odotetaan valmistuvan ennen vuodenvaihdetta.

Lupaavan tiedon julkisti lääkevalmistaja GlaxoSmithKline (GSK) keskiviikkona. 

Lääkealan yhtiöt selvittävät yhteistyön mahdollisuuksia pystyäkseen valmistamaan miljoonia rokoteannoksia vuonna 2015.

-Rokottamisen pullonkaulojen välttäminen edellyttää uusia ajattelutapoja, sanoi GSK:n edustaja Andrew Witty.

Kansainvälisen Punaisen Ristin pääsihteeri Elhadj As Sy painotti, että ebolaepidemian torjunta kestää ainakin neljä kuukautta, vaikka kaikki voitava tehtäisiin.

-Toimettomuus taudin torjumisessa käy kalliiksi. Ebolan saaminen kuriin vaatii sairastuneiden pitävää eristämistä ja taudin uhrien turvallista hautaamista, hän sanoi.

Syn mukaan on mahdollista saada epidemia rajattua 4-6 kuukaudessa.

"Vakuutus kalliimpi, jos kattaa ebolan"

Pelko ebolan leviämisestä länsimaihin on saanut myös vakuutusyhtiöt havahtumaan. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Britanniassa alan yritykset ovat alkaneet kirjoittaa vakuutusehtojaan uusiksi niin, että vakuutus ei korvaa sairastumisia ebolaan.

Osaa vakuutuksista puolestaan muutetaan niin, että ne korvaavat myös ebolatartuntoja.

-Maksu on paljon kalliimpi, jos vakuutus kattaa ebolan, kertoo lontoolainen Gary Flynn, jonka työnkuvaan sisältyvät yleisötapahtumien peruuntumiset.

Vakuutusten muutokset koskevat esimerkiksi sairaaloita ja tapahtumajärjestäjiä.

Isoja tartuntamääriä

Ebola on levinnyt pahiten Länsi-Afrikan maissa, jossa se on vaatinut jo 4500 uhria. Asiantuntijoiden mukaan tauti voi tartuttaa jopa 10000 ihmistä viikossa joulukuun alkuun mennessä.

Yhdysvallat ilmoitti ottavansa käyttöön uudet turvatoimet ebolan torjumiseksi. Maahantulo vaikeimman epidemian maista keskitetään viidelle lentokentälle. Kentillä aloitetaan tehostettu seulonta ebolatartunnasta epäiltyjen löytämiseksi.  
Tehostettu seulonta tarkoittaa muun muassa kuumemittauksia.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme