Mainos
Mainos

Ebolasta parantunut norjalainen Silje: Haluan palata avustustyöhön

Ebolasta parantunut norjalaisnainen on astunut julkisuuteen pitämällä tiedotustilaisuuden.

Aiemmin tänään kerrottiin, että 30-vuotias Silje Lehne Michalsen on onnistunut paranemaan vaarallisesta virustaudista. Michalsen sairastui ebolaan työskennellessään avustustyöntekijänä Sierra Leonessa, minkä jälkeen hänet lennätettiin hoitoon Norjaan.

Michalsen ehti olla tehohoidossa Ullevållin yliopistosairaalan eristysyksikössä Oslossa vajaat kaksi viikkoa.

- Ensimmäinen avustustyöni ei ollut aivan sellainen kuin olin suunnitellut, mutta toivon, että voin palata kenttätyöhön niin nopeasti kuin mahdollista, Michalsen sanoi sairaalan tiedostustilaisuudessa Verdens Gang -lehden mukaan.

"Tunnen itseni onnekkaaksi"

Pohjois-Norjassa lääkärinä työskennellyt Michalsen matkusti Sierra Leoneen muutama viikko sitten. Kyseessä oli hänen ensimmäinen kenttätyönsä Lääkärit ilman rajoja -avustusjärjestössä.

4. lokakuuta nainen alkoi kuitenkin tuntea olonsa kipeäksi. Joidenkin testien jälkeen Michalsen sai kuulla shokkiuutisen: hän oli sairastunut ebolaan.

Norjalainen evakuoitiin pikaisella aikataululla erityislennolla takaisin Norjaan.

- Olen iloinen, että minut evakuoitiin niin nopeasti ja sujuvasti. Ullevållin sairaalassa minut otti vastaan upea ryhmä lääkäreitä ja hoitajia. Tänään olen terve enkä voi levittää tartuntaa.

- Tunnen itseni todella onnekkaaksi. Minusta ei tunnu yhtään siltä, että olisin sairastanut ebolaa.

Liikuttunut isä pääsi halaamaan tytärtään

Myös naisen isä Bard Borch Michalsen oli paikalla tiedotustilaisuudessa sairaalassa. Silminnähden liikuttunut isä kuvaili hetkeä, jolloin hän sai tietää tyttärensä sairastumisesta ebolaan:

- Tietysti oli järkyttävää saada viesti, kun Silje soitti meille 15 päivää sitten sunnuntaina ja kertoi ”Isä, minulla on ebola”. Mutta hän on pysynyt optimistina koko ajan ja on lohduttanut perhettään. Tämä oli hyvin onnellinen loppu tarinalle ja olemme hyvin innoissamme siitä, että hän on nyt terve, helpottunut mies kuvaili Verdens Gang -lehdelle.

- Oli mukavaa saada halata häntä tänään.

Bard Borch Michalsenin mukaan hänen tyttärensä on hyvin omistautunut auttamaan muita ja haluaa takaisin kenttätyöhön.

- Me olemme hänen tukenaan, isä lupaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme