Mainos
Mainos

Ebolatartunta Kongon miljoonakaupungissa – Lääkärit ilman rajoja: "Tilanteesta on tullut vakavampi"

Kongon demokraattisessa tasavallassa on havaittu ebolaa yli miljoonan asukkaan Mbandakan kaupungissa. Asiasta kertoo muun muassa Lääkärit ilman rajoja -järjestö.

Järjestön mukaan Mbandakassa raportoitiin eilen laboratoriossa varmistettu ebolatapaus.

Tautia oli aiemmin todettu ainoastaan Kongon luoteisosassa sijaitsevan Bikoron alueella. Mbandakan ebolatapauksen myötä näyttäisi toteutuneen Maailman terveysjärjestö WHO:n syvä huoli siitä, että ebola leviää suureen asutuskeskukseen.

Lääkärit ilman rajoja -järjestön edustaja Henry Gray kertoo tiedotteessa, että kyseessä on yhdeksäs Ebola-kriisi 40 vuoden aikana Kongossa. Tähän asti kaikki niistä ovat ilmenneet syrjäisillä alueilla.

– Nyt, kun uusi tapaus on vahvistettu Mbandakassa, tlanne on muuttunut ja siitä on tullut vakavampi ja huolestuttavampi, koska nyt tauti on levinnyt urbaanille alueelle, Gray sanoo.

Maahan saapui eilen ensimmäiset annokset kokeellista ebolarokotetta. WHO:n mukaan rokotukset on tarkoitus aloittaa viikonloppuna.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme