Mainos
Mainos

Ecevit: Turkin luovuttava kuolemanrangaistuksesta

Turkin pääministeri Bülent Ecevit toivoo voivansa vakuuttaa hallituskumppaninsa siitä, että maan on päästävä pian eroon kuolemanrangaistuksesta. Kuolemanrangaistuksen lakkauttaminen on yksi EU:n ehdoista Turkin mahdolliselle jäsenyydelle unionissa.

-Jos Turkki ei lakkauta kuolemanrangaistusta vuoden loppuun mennessä, olemme menettäneet tärkeän mahdollisuuden, Ecevit sanoo tänään ilmestyneessä Milliyet-lehdessä. Pääministerin mukaan kuolemanrangaistuksen kohtalo otetaan esille hallituspuolueiden keskusteluissa ensi viikolla.

Turkissa ei ole teloitettu kuolemaantuomittuja sitten vuoden 1984, ja lokakuussa maan perustuslakia muutettiin sallimaan teloitukset vain sodan aikana tai terrorismitapauksissa. EU kuitenkin vaati rangaistuksen lakkauttamista kokonaan. Turkin tunnetuin kuolemaantuomittu on kurdijohtaja Abdullah Öcalan.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme