Mainos
Mainos

Ecuador haluaa estää Assangen luovutuksen Ruotsiin

Ecuador haluaa estää vuotosivusto Wikileaksin perustajan Julian Assangen luovutuksen Ruotsiin. Ulkoministeri Ricardo Patinon mukaan he ovat pettyneitä Ruotsin päätökseen olla kuulematta Assangea Ecuadorin Lontoon-suurlähetystöllä.

-Jos olisimme saaneet myönteisen vastauksen Ruotsilta, harkitsisimme erilaista päätöstä, hän sanoi.

Patino sanoo saaneensa kuulla epävirallisia reittejä, että Ruotsi on torjunut pyynnön. Kieltäytyminen tekee hänen mielestään tilanteesta monimutkaisemman ja vaikuttaa harkintaan Assangen turvapaikasta Ecuadorissa.

Ruotsin syyttäjäviranomaisen edustaja kertoi, että syyttäjä Marianne Nyh olisi torjunut pyynnön. Ecuacorin viranomaisiin ei kuitenkaan olisi oltu suoraan yhteydessä. Ruotsin ulkoministeri ei ole suostunut kommentoimaan asiaa.

Assangea halutaan kuulla epäiltynä seksuaalirikoksista Ruotsissa. Sieltä hän pelkää joutuvansa edelleen Yhdysvaltoihin, missä hänet halutaan syytteeseen vakoilusta.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme