Mainos
Mainos

Ecuador: Neuvottelemme Assangesta, jos uhkailu loppuu

Ecuador on valmis neuvottelemaan Wikileaks-vuotosivuston perustajan Julian Assangen tulevaisuudesta, sanoo maan presidentti Rafael Correa.

Correan mukaan Britannian on kuitenkin ensin lopetettava maan uhkailu.

Britannia uhkasi taannoin verhotusti tunkeutua Ecuadorin suurlähetystöön Lontoossa, jotta Assange voidaan ottaa kiinni ja luovuttaa Ruotsiin, missä häntä halutaan kuulla seksuaalirikosepäilyjen vuoksi. Assange on viettänyt viikkoja suurlähetystössä, ja Ecuador on myöntänyt hänelle poliittisen turvapaikan.

– Tylyistä ja sovittamattomista uhkauksista huolimatta olemme valmiit vuoropuheluun, Correa vakuutti. Correan mukaan Britannian pitäisi joko antaa Assangen matkustaa Ecuadoriin tai hankkia hänelle kirjalliset takuut siitä, että Britannia estää Assangen luovuttamisen kolmanteen maahan Ruotsista.

Australian ulkoministeri Bob Carr sanoi lehtihaastattelussa keskiviikkona, ettei hän usko Ruotsin missään oloissa luovuttavan Assangea eteenpäin. Assange on Australian kansalainen.

(MTV3 - STT - Reuters - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme