Mainos
Mainos

Ecuadorin edustaja: Assangen kohtalo ratkeaa vuorokauden kuluessa

Vuotosivusto Wikileaksin perustajan Julian Assangen kohtalosta päätetään vuorokauden sisällä, kertoo Ecuadorin ulkoministerin edustaja.

Assange hakee poliittista turvapaikkaa Ecuadorista välttääkseen luovutuksen Ruotsiin, jossa häntä odottaa seksuaalirikoksia koskeva esitutkinta.

Assange on ollut Lontoon Ecuadorin suurlähetystössä tiistaista asti. Poliisi vartioi lähetystöä, ja se on varoittanut Assangea, että tämä pidätetään, jos hän poistuu lähetystöstä. Britannian poliisin mukaan Assange on rikkonut hänelle määrättyjä takuuehtoja, joiden mukaan hänen pitää olla öisin hänelle määrätyssä paikassa.

Assange haki turvapaikkaa Ecuadorista, kun Britannian korkein oikeus ei antanut hänelle valituslupaa luovuttamispäätöksestä. Oikeus oli aiemmin päättänyt Assangen luovutuksesta Ruotsiin.

Assange kiistää kahden entisen wikileaksin työntekijän syytökset raiskauksesta ja seksuaalisesta ahdistelusta. Assangen mukaan kyse on poliittisesta ajojahdista.

(MTV3-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme