Mainos
Mainos

Ecuadorin järistyksen uhriluku kasvaa – lähes 600 loukkaantunut

Ecuadorissa Latinalaisessa Amerikassa tapahtuneessa voimakkaassa maanjäristyksessä on kuollut ainakin 77 ihmistä. Lisäksi lähes 600 kerrotaan loukkaantuneen.


Asiasta kertoo Ecuadorin varapresidentti Jorge Glas. Lausunto uutisoitiin lähes heti Twitterissä. Aikaisemmin varapresidentti julisti maahan jo hätätilan järistyksen takia.  

Kuolleista on raportoitu ainakin Portoviejon kaupungissa Mantassa ja Guayasin maakunnassa.  

Ecuadorin väkirikkaimmassa kaupungissa Guayaquilissa on raportoitu ainakin suurista aineellisista vahingoista. Alueella on romahtanut siltoja ja ainakin yhden kauppakeskuksen katto.  

Järistys tunnettiin selvästi myös pääkaupungissa Quitossa. Rakennukset vavahtelivat järistyksen voimasta ja järistys aiheutti Quitossa myös laajoja sähkökatkoja.

Maa järissyt myös Perussa ja Kolumbiassa

Yöllä Suomen aikaa tapahtuneen järistyksen voimakkuus oli 7,8. Järistys iski maalla rannikolla noin kymmenen kilometrin syvyydessä.  
Sen keskus sijaitsi noin 170 kilometrin päässä Ecuadorin pääkaupungista Quitosta ja 30 kilometrin päässä Muisnen rantakaupungista.   
Alueelle on annettu tsunamivaroitus 300 kilometrin säteellä järistyksen keskuksesta.  
Ecuadorin lisäksi maa järisi Perun pohjoisosassa ja eteläisessä Kolumbiassa, paikallisviranomaiset kertovat.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme