Mainos
Mainos

Ecuadorissa voimakas maanjäristys – uhriluku nousee, jo 40 kuollut

Ecuadorissa Latinalaisessa Amerikassa on tapahtunut voimakas maanjäristys. Maanjäristyksessä on kuollut ainakin 41 ihmistä, kertoo maan varapresidentti Jorge Glas.  

Varapresidentti varoittaa, että uhrien määrä saattaa kasvaa, kun tuhon laajuus selviää viranomaisille.


Varapresidentin mukaan Ecuadoriin on julistettu kansallinen hätätila. Hänen mukaansa osa kuolleista sai surmansa Portoviejon kaupungissa, Mantassa ja Guayasin maakunnassa.

Ecuadorin väkirikkaimmassa kaupungissa Guayaquilissa on raportoitu ainakin suurista aineellisista vahingoista. Alueella on romahtanut siltoja ja ainakin yhden kauppakeskuksen katto.

Järistyksen voimakkuus oli 7,8. Alueelle annettiin tsunamivaroitus. Varoitus koskirannikkoalueita, jotka sijaitsevat 300 kilometrin säteellä järistyksen keskuksesta. Tsunamivaroitus poistettiin myöhemmin. 

Järistys iski maalla rannikolla noin kymmenen kilometrin syvyydessä. Sen keskus sijaitsi noin 170 kilometrin päässä Ecuadorin pääkaupungista Quitosta ja 30 kilometrin päässä Muisnen rantakaupungista.

Järistys tunnettiin selvästi pääkaupungissa Quitossa. Rakennukset vavahtelivat järistyksen voimasta, mutta pääkaupungista ei ole kerrottu kenenkään loukkaantuneen.  

Ecuadorin lisäksi maa järisi Perun pohjoisosassa, paikallisviranomaiset kertovat.

 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme