Mainos
Mainos

Edustajainhuone jäädyttäisi USA:n YK-velan

Yhdysvaltain edustajainhuone haluaa jäädyttää maan velan Yhdistyneille Kansakunnille. Syynä on USA:n tippuminen YK:n ihmisoikeustoimikunnasta.

USA:n kongressi

Edustajainhuoneen päätöksen mukaan Yhdysvaltojen ei pitäisi maksaa YK:lle viimeistä erää jäsenmaksurästeistään. Yhdysvaltain viimeinen velkaerä on suuruudeltaan reilut 240 miljoonaa dollaria. Summaa ei pitäisi edustajainhuoneen mukaan maksaa ennen kuin Yhdysvallat on saanut takaisin paikkansa YK:n ihmisoikeuksia valvovassa toimikunnassa.

Yhdysvallat putosi viimeviikkoisessa äänestyksessä pois ihmisoikeustoimikunnasta, jonka jäsen se on ollut yli 50 vuotta.Edustajainhuoneen jäsenet ovat olleet ärtyneitä siitä, että mm. Sudan, joka on Yhdysvaltain terroristien suojelijoiden listalla, on mukana toimikunnassa. -Uskon, että on tapahtunut vääryys, johon täytyy kiinnittää huomiota, sanoi edustajainhuoneen puhemies Dennis Hastert äänestystuloksesta.

Yhdysvaltain ulkoministeriö ei kannata vastatoimia. -Emme usko, että on erityisen hyvä idea, että velvollisuutemme ja maksumme YK:lle sidotaan tuohon tiettyyn äänestykseen, sanoi ministeriön tiedottaja Richard Boucher. Hänen mukaansa tällainen päätös vahingoittaa Yhdysvaltain mahdollisuutta toimia kansainvälissä järjestöissä. Myöskään presidentti George Bush ei suosittele maksujen jäädytystä, vaikka hän on pettynyt äänestystulokseen, sanoo Valkoisen talon tiedottaja Ari Fleiscer.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme