Mainos
Mainos

EgyptAir jälleen otsikoissa: Maaliskuussa kaappaus, nyt 66 ihmistä ja matkustajakone kateissa

EgyptAir oli otsikoissa viimeksi maaliskuussa, kun sen Alexandriasta Kairoon matkalla ollut matkustajakone kaapattiin. Kaappaaja pakotti koneen laskeutumaan Kyprokselle ja vaati saada tavata entisen vaimonsa.

Hän antautui lopulta ilman väkivaltaa, kun kone oli ollut pysähdyksissä kuusi tuntia.  


Viime yönä EgyptAirin matkustajakone oli juuri ehtinyt Egyptin ilmatilaan ja oli noin 11 kilometrin korkeudessa, kun se katosi tutkasta, lentoyhtiö kertoo Twitterissä. BBC:n mukaan kone oli tarkalleen ottaen 16 kilometriä Egyptin ilmatilan puolella, kun siihen menetettiin yhteys.   

Airbus A320 -mallin koneessa oli 59 matkustajaa ja kymmenen henkilökunnan jäsentä. Flightradar24-sivuston mukaan kone oli toimitettu lentoyhtiölle vuonna 2003.  

Lento MS804 lähti Pariisista Charles de Gaullen lentoasemalta iltayhdentoista jälkeen paikallista aikaa ja katosi tutkasta itäisen Välimeren yllä varttia vaille kolme aamuyöllä Kairon aikaa, kun arvioitu laskeutumisaika piti olla kolmelta. Lento oli siis katoamishetkellä jo lähestymässä määränpäätään.   

EgyptAir sanoo olleensa yhteydessä tarvittaviin viranomaisiin. Myös pelastusryhmiä on lähetetty etsimään konetta. Lentoyhtiö tekee yhteistyötä pelastusoperaatiossa Kreikan viranomaisten kanssa.

Lentoyhtiö lupaa kertoa tilanteesta lisää sitä mukaa, kun tietoa saadaan. 

Lokakuun lopussa Kogalymavia -lentoyhtiön omistuksessa ollut matkustajakone lähti matkaan hieman ennen kello kuutta Egyptin Sharm el-Sheikhin rantalomakohteesta ja katosi tutkasta vajaat puoli tuntia myöhemmin ollessaan 31000 jalan (9400 metrin) korkeudessa.  


Airbus A-321 -lentokone putosi Siinain niemimaan vuoristoseudulle, noin sata kilometriä etelään El-Arishin kaupungista. Ruumiita löytyi viiden kilometrin säteellä koneen hylystä.  

Kaikki koneessa olleet ihmiset 224 kuolivat.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme