Mainos
Mainos

EgyptAirin mustia laatikoita etsitään kiivaasti – merestä löytynyt jo ruumiin-, hylynosia ja tavaroita

Egyptin armeija on jatkanut EgyptAirin lentokoneen etsintöjä Välimeressä.

CNN:n mukaan koneesta on tähän mennessä löydetty lähinnä hylyn osia sekä matkustajien tavaroita. Etsinnät keskittyvät nyt koneen mustan laatikon paikantamiseen. Musta laatikko sisältää lentokoneen lentotiedot ja ohjaamoäänittimet. Mustien laatikoiden löytyminen on tärkeää, sillä ne todennäköisesti kertovat koneen putoamisen syistä.

Mustien laatikoiden sijaan merestä löytyi täyttämättömiä pelastusliivejä, lentokoneen istuin, kukkaro, kengät, matto, huivi, tyynyjä ja rintareppu. Merestä on löytynyt myös hylyn osa, jossa on EgyptAirin logo. Myös ihmisten ruumiinosia on löytynyt merestä.

Egyptin ulkoministeri Sameh Shoukry on kertonut CNN: lle, että tutkijat pyrkivät määrittelemään koneen tarkan putoamispaikan. Etsijät työskentelevät paineen alla, sillä aivan tarkkaa tietoa ei ole siitä, kuinka kauan koneen mustat laatikot kestävät meressä.

Yhdysvallat, Ranska, Britannia ja venäjä ovat ilmaisseet halukkuutensa auttaa etsinnöissä. Shoukryn mukaan apua todennäköisesti tarvitaan, sillä Turkilla ei ole teknisiä valmiuksia operoida niin syvissä vesissä kuin esimerkiksi edellä mainituilla mailla.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme