Mainos
Mainos

Egypti neuvottelee siepatun diplomaatin vapauttamisesta

Irakin pääministeri kehottaa olemaan myöntymättä egyptiläisen diplomaattin siepanneen ryhmän vaatimuksiin, jotka ovat vaihdelleet rahasta joukkojen vetäytymiseen.

Egypti käy neuvotteluja sieppaajien kanssa egyptiläisdiplomaatin vapauttamisesta, Egyptin Irakin-suurlähetystöstä kerrottiin iltapäivällä.

Bagdadin-lähetystön kolmas sihteeri Mohamed Mamdouh Qutb siepattiin eilen iltapäivällä, kun hän oli poistumassa bagdadilaisesta moskeijasta. Hän on tiettävästi ensimmäinen siepatuksi joutunut diplomaatti.

Irakin pääministeri Ijad Allawi sanoi tänään Syyrian pääkaupungissa Damaskossa, ettei Egyptin pidä antaa periksi sieppaajille.

- Ainoa tapa toimia terroristien kanssa on tuoda heidät oikeuden eteen ja tehdä yhteistyötä, ja toivomme että Egypti ja Egyptin hallitus toimivat niin, Allawi totesi.

Allawin mukaan Irakin hallitus tekee kaikkensa, jotta egyptiläinen diplomaatti saataisiin vapautettua. Televisiokanava Al-Jazeeran mukaan sieppaajat ovat ilmoittaneet kuuluvansa ryhmään nimeltä "Allahin leijonat".

Egyptiläisdiplomaatti oli ryhmän mukaan siepattu vastauksena "Egyptin pääministerin Ahmed Nazifin Irakin väliaikaishallitukselle esittämään tarjoukseen auttaa Irakia turvallisuusasioissa".

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme